Zloděj nejdříve ukradl opilému muži telefon, později obelstil i zrakově postiženého. Skončil ve vazbě
Ilustrační foto: E-deníky.cz
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Oslabených schopností dvou mužů využil během minulého měsíce mladý recidivista z Klášterce nad Ohří. Ten nejdříve odcizil opilému muži mobilní telefon a zneužil jeho platební kartu, kterou měl okradený zkopírovanou v mobilní aplikaci. Zloděj se poté neštítil okrást ani zrakově postiženého muže pod záminkou, že je jeho soused a potřebuje pomoc.

Klášterečtí policisté přijali na začátku srpna oznámení od muže, který v opilosti přišel o svůj mobilní telefon. Ke své smůle měl v mobilu nainstalovanou aplikaci se zkopírovanou platební kartou, díky čemuž ho používal také k platbám. Toho využil původně neznámý pachatel, který prostřednictvím telefonu zaplatil v deseti případech v různých obchodech za zboží v celkové částce bezmála 12 tisíc korun.

Policisté zajistili a vyhodnotili kamerové záznamy z dotčených prodejen a poznali, že je na nich pro ně známá osoba, 23letý muž z Klášterce nad Ohří. Obvinili ho ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřován byl policisty na svobodě. Recidivista si z probíhajícího trestního stíhání zřejmě hlavu nedělal. Jak později policisté zjistili, v protiprávním jednání totiž pokračoval dál.

Nečekal dlouho a kradl znovu

Na konci srpna byla policistům oznámena krádež mobilního telefonu a finanční hotovosti z bytu. Neznámý pachatel využil pootevřených dveří bytu v panelovém domě v Klášterci nad Ohří a bez pozvání vstoupil dovnitř. V bytě byl zrakově postižený nájemce, jehož pachatel oklamal a tvrdil mu, že je jeho soused a potřebuje půjčit telefon. Ten mu měl sebrat i s bezmála třemi tisíci korun v hotovosti a odejít. I v tomto případě se díky šetření policistům podařilo ustanovit podezřelého, kterým byl opět zmíněný mladý muž.

Mladíka policisté zadrželi a zajistili od něho odcizený mobilní telefon, který bude vrácen jeho majiteli. Vyšetřovatel zadrženého obvinil z další krádeže a také z porušování domovní svobody. Vzhledem k pokračování v trestné činnosti a jeho trestní minulosti podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Stejný názor měl státní zástupce i soudce, muž je tedy nyní již za mřížemi. Strávit by tam mohl v případě odsouzení až tři roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru