Foto: Jitka Fárová
Zajímavosti

Chomutovsko – Malá kuchyňka, reklamní poutače a okolo několik pobíhajících a mávajících malých dětí. Tak to vypadalo v neděli dopoledne v Chomutovské ulici v Údlicích u Chomutova.

Erik (5 let) a jeho kamarádi opět dělali radost kolemjdoucím a projíždějících řidičům, kterým nabízejí osvěžení v podobě limonád, které samy připravují z ingrediencí ze zahrádky.

2907bistro6 c42a1

2907bistro2 a9f8a

Na bezpečnost dětí dohlížejí dospěláci. Foto: Jitka Fárová

„Máme tu rozmístěné barevné kužely a děti jsou naučené, že za ně nesmí a nesmí se k silnici přiblížit, jenom s dospělým. Mávají na kolemjedoucí auta v bezpečný vzdálenosti,“ řekl Viktor Procházka, tatínek malého Erika.

Video z neděle k vidění ZDE. (autor: Viktor Procházka)

2907bistro3 40521

Dětem šla práce od ruky. Foto: Jitka Fárová

S nápadem přišel malý Erik už loni. „Chci dělat lidem radost, chceme něco prodávat, tak nás napadlo třeba prodávat limonádu a udělat si tady stánek. Není to za žádnou cenu, kdo chce, přispěje. Kolik dáte, tolik dáte,“ vysvětlil chlapec.

(Poprvé o bistru jsme psali ZDE.)

„On furt něco vymýšlí, takže mě to nepřekvapilo, má takového podnikavého ducha, jednou je to restaurace, pak hotel nebo jako teď stánek s občerstvením. Chce dělat lidem radost, chce lidem něco nabízet a je to hezký,“ dodal Viktor Procházka.

2907bistro4 dacf0

2907bistro5 7dd61

Ochutnávali malí i velcí. Foto: Jitka Fárová

Kdo se u bistra zastavil, určitě nelitoval. „Bylo to tu už minulý rok, takže to znám a chodím sem, protože je to moc dobrá limonáda. Nejvíc mi chutná mátová,“ řekl Martin S., který se u dětí zastavil na kole. „Mám okurkovou a je ňuňaná,“ řekla jedna z kolemjdoucích, která jednu z limonád ochutnala.

2907bistro7 9abef

2907bistro8 a39f0

Někdy měly děti plné ruce práce, aby všechny zájemce obsloužily. Foto: Jitka Fárová

Malí podnikavci ale zřejmě nezůstanou jenom u bistra. Erikův sen je totiž mít vlastní restauraci a hotel. Jeden dřevěný už mu stojí na zahradě, kde s kamarády přespává.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru