Chce to trochu zručnosti. Dva bratři si při krádeži vystačili s klackem
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Chomutovští policisté objasnili vloupání do večerky, ke kterému došlo koncem července na sídlišti Březenecká v Chomutově. Původně neznámý pachatel v nočních hodinách vypáčil mříže chránící sklepní okno večerky umístěné v prostorách panelového domu.

Po otevření okna pak z prostoru prodejny odcizil asi 150 kusů „pytlíkových“ polévek a 9 krabic s různými dětskými hračkami, vše v hodnotě bezmála 8 tisíc korun. Další škoda ve výši 3 700 korun byla způsobena poškozením mříží, okna a regálů při násilném vniknutí.

Na základě oznámení začali policisté krádež prověřovat a šetřením zjistili, že se jí měli dopustit dva sourozenci z Chomutova. „Jedná se o muže ve věku 45 a 34 let, kteří se k vloupání posléze přiznali. Zboží z prodejny se jim prý podařilo vytáhnout otevřeným oknem za pomoci klacku. Ne že by cílili zrovna na polévky a hračky, odnesli si prostě to, na co dosáhli," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté oběma bratrům sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Mladšímu z nich za ni soud může uložit až tříletý trest, a to kvůli jeho předchozí majetkové trestné činnosti. Druhému sourozenci hrozí v případě prokázání viny odnětí svobody až na dva roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru