Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Dvakrát stejný senior se stal v minulých týdnech na Chomutovsku obětí trestné činnosti. Poprvé 65letého muže neznámý pachatel přepadl na chodníku v ulici Spořická. Přistoupil k němu zezadu a z ruky mu vytrhl igelitovou tašku.

„V ní měl poškozený kromě deštníku i doklady a 260 korun. Přestože se napadený snažil tašku v ruce udržet, pachatel mu ji nakonec silou vytrhl a utekl. Při přetahování o tašku utrpěl poškozený drobné zranění ruky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

O pár týdnů později šel stejný senior nedaleko obce Spořice ulicí Chomutovská a bohužel se opět potkal se stejným mužem. „Ten mu zase z ruky vytrhl igelitovou tašku, ve které měl peněženku s hotovostí ve výši 530 korun a osobní doklady. I tentokrát dotyčný utekl," podotkla mluvčí.

Napadený senior obě události oznámil policistům. Neznámého pachatele jim popsal a uvedl, že by nejspíš mohlo jít o stejnou osobu. Kriminalisté rozběhli šetření, kterým se jim podařilo získat poznatek k možnému pachateli a jeho totožnosti. Muže vypátrali, zadrželi a ten se jim na základě předložených důkazů k oběma skutkům přiznal.

Vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání trestných činů loupeže a krádeže. „U soudu obviněnému v krajním případě za jejich spáchání hrozí až desetiletý trest," dodala na závěr mluvčí policie.  

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru