Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň – Podzimní měsíce považují zdravotníci za nejideálnější období pro očkování proti řadě nemocí, hlavně proti chřipce a koronaviru.

Kadaňská nemocnice nabízí možnost očkování proti covidu-19 pro děti od 5 let, pro které bude nejnovější vakcína k dispozici od 27. října. „Pro osoby starší 12 let máme již připravenou nejnovější vakcínu Comirnaty Omicron XBB.1.5. Očkování je pro všechny zdarma,“ upozorňuje ředitel nemocnice Petr Hossner.

Očkování proti chřipce je zdarma pro osoby nad 65 let, pracovníky ve zdravotnictví a pacienty s chronickými onemocněními na trvalé medikaci – srdeční a cévní onemocnění, onemocnění dýchacích cest, ledvin, diabetes, porucha funkce sleziny, transplantace kmenových buněk, imunodeficity, po prodělané invazivní meningokokové či pneumokokové infekci. Ostatní za tuto vakcínu a její aplikaci zaplatí 364 korun.

Vhodné období je právě nyní také na očkování proti klíšťové encefalitidě. V kadaňské nemocnici se mohou nechat očkovat touto vakcínou osoby starší 16 let, které za ni a její aplikaci zaplatí 816 korun. „Pro osoby starší 50 let je očkování samozřejmě zcela zdarma,“ dodává Petr Hossner. 

Očkování probíhá každý pátek (kromě 17. 11.) od 8:00 do 11:30 hodin v očkovacím centru (2. patro dětské polikliniky). Telefon 474 944 307.

Veškeré informace na: www.nemkadan.cz

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru