Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň – Na akci Movember, kterou Nemocnice Kadaň pořádala ve dnech 23. a 24. listopadu, přišlo neuvěřitelných 357 mužů, aby si ve všech odběrových místnostech, které provozuje tato nemocnice v Kadani, Klášterci nad Ohří, Chomutově a Vejprtech, nechali odebrat krev a tím mohli zjistit, zda mají či nemají zvýšené riziko rakoviny prostaty. Tito představitelé silnějšího pohlaví tak dokázali, že jim jejich vlastní zdraví není lhostejné a udělali krok, který některým z nich doslova zachrání život.

Movember je v současnosti největší celosvětově pořádanou osvětovou akcí, která se koná každý rok v listopadu a má za cíl upozornit na problematiku mužského zdraví, zejména rakovinu prostaty, varlat a v neposlední řadě i psychické problémy s tím spojené. Jen na rakovinu prostaty totiž zemře ročně v České republice až patnáct set mužů a dalších přibližně sedm tisíc Čechů si diagnózu vyslechne. Nadační fond Muži proti rakovině, který v Nemocnici Kadaň akci Movember zaštiťuje, se toto snaží dlouhodobě změnit a přimět tak muže k preventivním prohlídkám. 

„Protože dostala Nemocnice Kadaň na tuto akci mnoho pozitivních ohlasů, plánujeme další, podobně preventivně orientované aktivity," uvedla marketingová specialistka Nemocnice Kadaň Karolína Odlasová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru