Domy v daných ulicích teprve vyrostou. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Na posledním zastupitelstvu města Chomutova v pondělí 20. listopadu letošního roku se schválily názvy pro nově vzniklé ulice v lokalitě sady Březenecká. Bude to ulice U Přivaděče, Generála Kutlvašra a Sady Březenecká. 

„Předmětné území je na východě vznikající obytné lokality sady Březenecká Chomutov. Páteřní ulice procházející celým územím ponese název Sady Březecká. Dále spodní ulice v lokalitě, která kopíruje tok přivaděče, bude pojmenována U Přivaděče. S ohledem na probíhající a plánovanou výstavbu, kdy v tomto území budou vznikat další nové ulice, jde o jedinečnou příležitost pojmenovat ulice po osobnostech spojených s městem Chomutovem. Třetí nově vzniklá ulice tak dostane název Generála Kutlvašra,“ vysvětluje Bohuslav Peroutka, vedoucí odboru dopravních a správních činností.

„Legionář, voják, sokol a vlastenec Karel Kutlvašr část svého života prožil v předválečném Chomutově. Od roku 1923 velel v Chomutově druhé pěší brigádě. Po celý život strávený v našem městě byl velmi aktivní. Byl předsedou Krušnohorské župy Masarykovy letecké ligy, místostarostou chomutovského Sokola a předsedou přípravného výboru pro postavení pomníku T. G. Masaryka v Chomutově. V roce 1931 byl převelen k Pěchotnímu učilišti v Milovicích. V roce 1998 mu bylo uděleno čestné občanství města Chomutova,“ dodává k novému názvu ulice Jan Piramovský, předseda Muzea československého opevnění z let 1936 –1938 „Na Kočičáku“.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru