Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Některé jedince první trest za krádeže nijak nepřesvědčí o tom, že co není jejich, na to nemají sahat. Přesně to je případ 42leté ženy z Jirkova, která se tentokrát zaměřila na krádeže speciálně vyšlechtěných rostlin.

Podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody sdělili chomutovští policisté ženě, poté, kdy ji na pozemku u jedné chomutovské restaurace přistihl jednatel společnosti, která zde sídlí. Dotyčná měla ze zimoviště umístěném na tomto pozemku postupně odcizit několik bonsají. Jednalo se například o cedr zelený, habr obecný, habr korejský nebo borovici černou, a to v celkové hodnotě přes 50 tisíc korun.

Na místo se přitom pro stromky měla vydat opakovaně, o čemž svědčí kamerové záznamy. „Využila mezery v oplocení, kudy se na pozemek dalo dostat," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Poté, co ji muž při další „akci“ přistihl, přivolal policisty. Ti dotyčnou ztotožnili a zadrželi. Posléze se jim přiznala, že bonsaje kradla a prý je prodala a vyměnila za obuv, ošacení a potraviny.

Ženě, která byla v minulosti opakovaně za majetkovou trestnou činnost odsouzena, hrozí s ohledem na tuto skutečnost v případě prokázání viny až tříleté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru