Při besedě se ukázalo, že s pokusem o podvod se setkala řada přítomných. Foto: PČR
Chomutov

Klášterec nad Ohří – V pondělí odpoledne se v Kulturním centru Klášterec nad Ohří konala preventivní beseda pro seniory. Zaměřena byla na trestnou činnost páchanou právě na starších lidech, včetně tzv. IT kriminality, tedy zejména podvodů páchaných s využitím internetu, mobilních telefonů apod.

O nejčastějších formách těchto podvodů a o tom, jak „nenaletět“, s přítomnými diskutoval zástupce ředitele chomutovského územního odboru, plukovník Jaroslav Hotový. Ten přednášku uspořádal ve spolupráci s pracovnicí Odboru sociálních věcí, školství a sportu Městského úřadu Klášterec nad Ohří. Tři desítky zúčastněných zaujala nejen připravená prezentace, ale zejména možnost diskuze o nástrahách podvodníků včetně konkrétních případů, s nimiž se policisté často setkávají. „V rámci besedy vyšlo najevo, že téměř všichni přítomní využívají internet včetně internetového či mobilního bankovnictví. Část z nich se již s nějakou ze zmíněných forem podvodného jednání setkala," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kromě užitečných informací senioři v rámci besedy obdrželi preventivní brožury a drobné dárky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru