Stoletá oslavenkyně si pochutnávala na šlehačkovém dortu. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Sté narozeniny oslavila v úterý Jiřina Kubešová, která tráví podzim života v Domově pro seniory U Dubu. Kromě nejbližší rodiny a zaměstnanců městského ústavu sociálních služeb, kteří připravili bohaté pohoštění, jí přišli popřát také zástupci města v čele se starostkou Danou Havlátkovou Jurštakovou.
 

„Přeji vám především hodně zdraví, štěstí a radosti do dalších let,“ pogratulovala oslavenkyni starostka.

Paní Kubešová se podepsala do pamětní knihy a převzala dárky a květiny. Na dotaz, jestli si dá také šlehačkový dort, bez váhání odpověděla: „No to je bez debat!“ 

Jiřina Kubešová se narodila v Českých Budějovicích, kde prožila dětství a vystudovala obchodní akademii. Později pracovala jako mzdová účetní. V padesátých letech se odstěhovala s manželem do Chomutova, kde vychovali syna a dceru. Má čtyři vnoučata a pět pravnoučat.

Manžel paní Kubešové pracoval na dráze a přivedl ji k lásce cestování vlakem. Až do svých 95 let se aktivně zajímala o dění v Česku, sledovala zprávy a dokonce i sportovní přenosy. Dříve hodně pletla a háčkovala, měla také ráda zvířata. Dvacet let po manželově smrti se znovu vdala a přestěhovala se do Jirkova. Dlouhá léta bydlela v Nových Ervěnicích.   

Paní Kubešová si vždy přála dožít se alespoň 100 let, což se jí splnilo. Byla ochotna pro to žít zdravě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru