Při vloupáních za sebou nechal muž řadu stop. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko – Každý se musíme nějak živit. Devětadvacetiletý muž z Kadaně tak činí po svém, se zákony si hlavu očividně neláme a dělá, co umí. Nebo tedy spíš neumí. Kvůli své „zálibě“ v majetkové trestné činnosti byl již několikrát odsouzen. Pokoj si ale nedal ani v posledních měsících. Navštívil různé objekty, kde neměl co pohledávat.

Jedním z nich byla třeba chalupa v Krušných horách nad Chomutovem. Tam měl pomocí přistavěných špalků vylézt na balkon do patra a po vypáčení okenic vniknout dovnitř. Nějakou dobu se tam zřejmě pozdržel, majitel totiž po zjištění „vloupačky“ postrádal několik lahví tvrdého alkoholu. „Z chaty si původně neznámý pachatel také odnesl nářadí a sportovní luk i se šípy," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Mimoto se měl dotyčný o něco později dopustit i pokusu krádeže rybářského vybavení ze sklepa panelového domu v Kadani. „Tam zloděje při činu přistihl nájemník a lapka tak z místa utekl bez lupu," podotkla mluvčí.

Zmíněný muž má mít na svědomí i další krádeže, které se policistům podařilo objasnit. V průběhu dvou červnových dní opět v Kadani dvakrát násilím vniknul do panelového domu. Z nezajištěného balkonu v mezipatře si pak měl odnést nejprve batoh s turistickým vybavením a obal na kytaru. Další den se měl vrátit ještě pro nákupní košík, boty a spacák.

Policisté díky vyhodnocení různých stop zajištěných na místech popsaných vloupání a provedenému šetření zjistili, že těchto krádeží nebo pokusů o ně se měl pokaždé dopustit právě 29letý muž, který je pro ně „známou firmou“. Poté, co jeho totožnost zjistili, vypátrali ho a zadrželi. „Pro pokračující krádeže a porušování domovní svobody je nyní trestně stíhán, na rozhodnutí soudu si počká ve vazbě. V případě uznání viny by mohl za mřížemi strávit až tři roky," shrnula mluvčí Miroslava Glogovská.

3x foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru