Ke Krušnohorskému zvěrokruhu povede od hotelu chodníček. U hrázděného domu vznikne náměstíčko. Foto: jip
Chomutov

Lesná – Lesná je stále oblíbenějším cílem turistů z blízkého i vzdálenějšího okolí. Každým rokem se mohou totiž u tamního areálu těšit na nějakou novinku. Co je v plánu nyní? Zvelebení prostranství přímo před Horským hotelem Lesná.

„Naše akce jsou hodně navštěvované, to nás vedlo k zamyšlení, jak pro návštěvníky vybudovat ještě lepší zázemí. Na Lesné poblíž hrázděného domu vznikne takové malé náměstíčko se sedmi menšími objekty, které budou při akcích využívány,“ nastínil záměry Antonín Herzán s tím, že stavební povolení jsou již vyřízena a vše se začne stavět letos, dokončí se nejpozději v příštím roce.

U párty stanu plánuje provozovatel vybudovat hodnotnější zázemí. Foto: jip

Kromě těchto sedmi staveb plánuje horský areál i parkové úpravy daného prostoru. „Na louce mezi hotelem a lesem vybudujeme hodnotnější zázemí k párty stanu, který slouží veřejnosti. Také vybudujeme Krušnohorské venkovní šachy. Po dobu čtyř let vznikaly tmavé i světlé šachové figurky s motivem Krušných hor. Jejich autory jsou Slávek Jiran, Josef Šporgy, David Fiala a Pavel Vítek,“ připomíná Antonín Herzán.

Takto loni v létě řezbáři tvořili posledních osm chybějících figurek. Foto: Jakub Zápotocký

Šachovnice bude vybudována z materiálu, který lidé znají z moderních sportovišť, aby se na něm dalo s figurkami dobře pohybovat. „Figurky jsou kolem 50-60 cm vysoké, ty nejvyšší do necelého metru,“ dodává Antonín Herzán. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru