Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko – Případy vloupání do nádrží zaparkovaných nákladních vozidel z posledních několika dní objasnili chomutovští policisté.

Původně neznámý pachatel v minulém týdnu vnikl do areálu jedné z chomutovských firem a po vypáčení víčka palivové nádrže z ní odcizil 150 litrů motorové nafty. Kriminalisté šetřením zjistili, že krádeže se měl dopustit 49letý zkušený recidivista, který byl pro majetkovou trestnou činnost již několikrát odsouzen. „Z věznice byl propuštěn před dvěma lety po odpykání trestu uloženého soudem za krádež," podotkla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Podobné krádeže se odehrály i během noci ze soboty na neděli v obcích Černovice a Málkov. „V první z nich někdo z nádrže náklaďáku odcizil 25 litrů nafty a v průběhu stejné noci se pachatel dostal do nádrže zaparkovaného kamionu v Málkově a pomocí hadice odcizil 10 litrů kapaliny používané do dieselových motorů," uvedla mluvčí. Policistům vyslaným na místo se provedeným šetřením podařilo zjistit a následně i zadržet dva podezřelé muže ve věku 20 a 18 let.

Všem zmíněným již policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Dvěma mladým mužům hrozí podle zákona trest odnětí svobody až do výše dvou let, staršímu muži by soud s ohledem na jeho trestní minulost mohl uložit až tříleté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru