Ilustrační foto
Chomutov

Most/Ústecký kraj – S ohledem na pondělní tragédii, kdy v podvečer v jezeře Matylda v Mostě utonul čtrnáctiletý hoch, připomínáme krizové linky, kam je možno se v případě potřeby obrátit. Přímo v den tragédie museli být k jezeru přivoláni policejní i hasičští intervenční pracovníci, aby pomohli příbuzným oběti vyrovnat se s prvním šokem ze ztráty blízkého.

Neštěstí přihlíželo obrovské množství lidí, i ti, kteří nejsou v příbuzenském stavu, mohli utrpět šok. „Situaci nepodceňujte, určitě je dobré se obrátit na psychologickou poradnu, seznam občanských poraden je například na webu www.obcanske-poradny.cz, případně je možno vyhledat na internetu krizové linky. Jako příklad mohu uvést Linku pomoci o. s. Spirála, Linku důvěry, případně můžete pomoc vyhledat v adresáři krizových služeb na www.remedium.cz," dal několik příkladů mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Existuje také Krizová linka pomoci pro blízké pacientům, její telefonní číslo je 227 272 225, dále funguje i České sdružení obětí dopravních nehod, které poskytuje psychosociální a právní poradenství pro oběti dopravních nehod. Zde je kontakt: www. csodn.cz a telefon je 222 363 535 a 739 983 321.

Policisté se ke včerejšímu případu utonutí nezletilého nebudou blíže vyjadřovat s ohledem na pozůstalé. „V souvislosti s touto událostí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vzhledem k počátečnímu stádiu a s ohledem na pozůstalé, nebudeme poskytovat bližší informace," uvedla mluvčí Ilona Gazdošová. O tragédii jsme informovali ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru