Skatepark se dokončil o dva roky později, než bylo v plánu. Foto: Jitka Fárová
Chomutov

Louny – Ve čtvrtek 18. července se otevřel nový lounský skatepark. Pásku dvě hodiny po poledni přestřihlo vedení města společně s dalšími lidi, kteří se na výstavbě areálu podíleli.

Po celé odpoledne až do večera byl připraven program: skate exhibice doplní skate školička pro nejmenší, děti budou soutěžit o ceny partnerů, o atmosféru se postarají Dj´s Back, Gunlock, Kapka, influencerka a raperka Sharlota, rapeři Abde a Flex kid.

„Nový skatepark je unikátní svou rozlohou, má velký bowl (neboli vanu), rozmanité překážky a pojme spoustu uživatelů v jeden moment. Může být dobrý i pro pořádání mistrovství v tomto sportu,“ zdůraznil přednosti starosta Loun Milan Rychtařík.

Původně měl být skatepark hotový už před dvěma lety. Jenže subdodavatel nebyl schopen dokončit dílo v termínu. Firmy, které se těmto stavbám věnují, měly moc zakázek, a tak se realizace oddálila.

„Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na této investiční akci podíleli. Je to skvělý a bombastický skatepark, který nám můžou závidět široko daleko,“ řekl při slavnostním otevírání skateparku Rychtařík.

„Takovýhle areál, který má město Louny, není nikde v okolí a jsme rádi, že to tady vyrostlo,“ uvedl ředitel Správy sportovních zařízení města Loun Radek Příhoda s tím, že nápad postavit skatepark vznikl někdy v roce 2017.

Nový skatepark, který má více než 1200 m², završil proměnu volnočasového a sportovního areálu Letní cvičiště. Ve třech etapách se zde v předešlých letech postavilo dětské hřiště s mnoha atrakcemi, travnaté fotbalové hřiště, zbourala se stará tribuna, vzniklo víceúčelové hřiště s polyuretanovým povrchem na míčové sporty, parkurové hřiště a fitness pro seniory.

 

1907park1 a975c

1907park2 5460e

1907park3 5ec63

1907park4 c6c4a

1907park5 0b104

1907park7 2d28d

1907park8 6733f

1907park9 57195

Foto: Jitka Fárová

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru