Foto: Policie ČR
Chomutov

Teplicko – Velkopěstitele marihuany se podařilo v malé obci na Teplicku odhalit teplickému toxi týmu. Na základě poznatku policisté delší dobu sledovali nájemníka jednoho z bytů. Nápovědou možné pěstírny byl typický zápach, který se linul v okolí bydliště podezřelého.

„Na základě zjištěných informací byla provedena domovní prohlídka, která podezření potvrdila. Na půdě, kterou nájemník využíval, objevili kriminalisté tzv. pěstební stan, ve kterém pěstoval nejméně ve dvou cyklech rostliny marihuany. V pěstírně se nacházelo 50 rostlin prošlechtěného kultivaru o výšce 24 cm," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. 

2207mar1 0778a

2207mar3 968a6

Foto: Policie ČR

Dále policisté nalezli na různých místech nejméně kilogram suchého materiálu, různé ventilátory, výbojky, pytlíky, květináče a další pomůcky a chemikálie určené pro pěstování marihuany s vysokým obsahem THC. Vzhledem k velkému množství je pravděpodobné, že marihuanu si nepěstoval podezřelý jen pro svou potřebu, ale distribuoval jí dalším osobám.

2207mar4 0cad2

2207mar5 fbee9

Foto: Policie ČR

„Po zadokumentování celého skutku bylo 38letému muži sděleno obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem ke značnému rozsahu mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na 2 až 10 let," dodala na závěr mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru