Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj – Dnes a denně můžeme vidět, že dostane-li se prase ke korytu, a je jedno, o jaké prase se jedná (například plemeno Nutelliéros), jedinou jeho snahou je setrvat u koryta co možná nejdéle (bez sebemenšího ohledu na ostatní). Já, já, já, jenom já. Syčák na entou. Podobné nastavení mysli, já, já, já, jenom já, má i teplý vzduch, který je už nějakou dobu výkonnou mocí České republiky.

Těžko říct, co z toho má. Možná za vším stojí psychické problémy. Anebo násilnické sklony vzhledem k tomu, že klimatizací je v České republice jako šafránu. Nebylo by fajn, kdyby všem těm prasatům ruplo v bedně a se všemi se podělila o koryto? Bylo! Klima pro všechny a nejenom to! Tak třeba v příštím vesmíru.

V našem zákoutí časoprostoru můžeme očekávat tohle:

23. července: Modré nebe, krásné nebe. V úterý želbohu ne. Nějakou oblačnost tam nahoře vždycky najdeme, mnoho srážek však nepřinese, respektive: ojedinělé přeháňky, nic víc, nic míň. Nejnižší ranní teploty kolem 17 až 13 °C. A nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C.

24. července: Změna je život, ale ne počasí. A proto se středa ponese v podstatě ve stejném duchu jako úterý. Jedna (drobná) změna by se přece jen našla. V teplotách: nejnižší ranní kolem 19 až 15 °C a nejvyšší odpolední okolo 21 až 25 °C.

25. července: V hlavní roli sluníčko! Jinými slovy většinou jasná až skoro jasná obloha! K tomu relativně chladné ráno, přesněji řečeno minima kolem 15 až 11 °C, a neletní odpoledne, přesněji řečeno maxima okolo 21 až 25 °C.

Výhledy na období delší než pár dnů, jsou bezcenné signály. Nicméně, v titulku se mluví o neústupném jižáku, takže se podívejme na výpočetní technikou (která nedávno prožila menší mrtvici) předpokládaný vývoj nejvyšších odpoledních teplot:

26. července: 24 až 28 °C

27. července: 28 až 32 °C

28. července: 30 až 34 °C

29. července: 19 až 23 °C

30. července: 25 až 29 °C

31. července: 28 až 32 °C

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru