Díky přemostění se návštěvníci festivalu dostanou i k vodě a vodním disciplínám. Foto: jip
Chomutov

Most – Přes padesát sportů k vyzkoušení, fandění olympionikům v největší fanzóně, bohatý doprovodný program, dvanáctimetrová kopie Eiffelovy věže, letní kino či vítání olympioniků po návratu z Paříže. Olympijský festival Paříž 2024 u jezera Most bude bohatý na zážitky. Přípravy už finišují, v úterý se na obřím pódiu a některých sportovištích natáčely první záběry pro slavnostní zahájení.

Slavnostní zahájení Olympijského festivalu Paříž 2024 bude poprvé v historii přenášet živě Česká televize na prvním programu ve čtvrtek 25. července od 20:50. U jezera Most budou soutěžit tři týmy složené ze sportovců a umělců. Mezi aktéry se objeví biatlonistka Gabriela Soukalová, herec Jakub Kohák, oštěpařka Barbora Špotáková, bavič Richard Genzer a mnoho dalších.

Barbora Špotáková už je v centru dění s oběma syny. K Ústeckému kraji má blízký vztah, protože její bratr bydlí v krajském městě a pod Krušné hory tak občas zavítá. Foto: jip

O hudební doprovod se postará kapela Mirai. Pořad budou moderovat zpěvačka Olga Lounová, desetibojař Roman Šebrle a moderátor ČT Sport Jan Smetana. Na sportovně-zábavnou show se mohli zájemci zdarma zaregistrovat a být u toho. O volňásky byl obrovský zájem.

O den později v pátek 26. července ve 14:00 otevře ambasadorka Olympijského festivalu Barbora Špotáková brány areálu a začne se sportovat, soutěžit a fandit. „Přes padesát sportů na festivalu je úplně neuvěřitelné číslo. Věřím, že oba moji synové si rádi všechny sporty vyzkouší a budou tam lítat až do setmění. Za mě je velká výzva vyzkoušet si vodní sporty, když už je festival u jezera. Takže se těším, že si zavesluji s Ondřejem Synkem, vyzkouším si jachting nebo i kanoistiku. A nejen to. Jsem extrémně všestranný sportovec a baví mě fotbal, volejbal, basketbal, ráda plavu… Baví mě všechno,“ prozradila Špotáková.

Při slavnostním zahájení nebude chybět ani biatlonistka Gabriela Soukalová. I ta už je v Mostě. Foto: jip

Od 20:24 pak bude ve fanzóně na programu společné sledování zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži 2024 na velkoplošné obrazovce.

V areálu budou ale hned dvě obrazovky, kromě té ve fanzóně i jedna kousek od vody. „Je to i proto, aby lidé nemuseli odbíhat od části s vodními sporty, když zrovna nějaký náš sportovec bude bojovat o cenný kov a mohli mu tak fandit i v této části areálu," vysvětlila mluvčí Českého olympijského výboru Linková.

V dalších dnech se kromě nabitého sportovního programu na Olympijském festivalu můžete u jezera Most těšit i na doprovodný program a speciální dny. V sobotu 27. července přijedou účastníci oblíbené televizní soutěže StarDance. V neděli 28. července navštíví festival olympijské legendy a 30. července bude speciální den pro seniory s vystoupením šansoniérky Radky Fišarové.

Touto branou budou návštěvníci vstupovat do areálu olympijského parku. Foto: jip

Protože bude náročné vyzkoušet si všechny sporty a zažít maximum na Olympijském festivalu během jednoho dne, tak můžete přespat v Olympijském kempu, který je hned vedle areálu. Tak neváhejte a přijďte zažít jedinečnou olympijskou atmosféru k jezeru Most. Vstupenky na jednotlivé dny si můžete koupit ZDE.

Program Olympijského festivalu Paříž 2024

25. července: 20:50 – Slavnostní zahájení Olympijského festivalu u jezera Most (živě přenáší ČT1).

26. července: 14:00 – Otevření areálu Olympijského festivalu za účasti Barbory Špotákové. Večer pak společné sledování zahájení olympijských her v Paříži.

27. července: Den se StarDance

28. července: Den olympijských legend

29. července: Trénink s reprezentanty taekwonda. Promítání filmu Expedice Annapurna s horolezcem Radkem Jarošem a beseda.

30. července: Den pro seniory. Zazpívá šansoniérka Radka Fišarová.

31. července: Exhibice a workshop juda.

1.srpna: Workshop s freediverem Davidem Venclem a promítání dokumentu o světovém rekordmanovi.

2. srpna: Vavřinec Hradilek na Olympijském festivalu.

3. srpna: Mistrovství ČR v beach sprintu

4. srpna: Exhibice ve vzpírání, lakrosu či házené.

5. srpna: Exhibice v boxu či basketbalu.

6. srpna: Soutěže a exhibice v plážovém volejbalu. Soutěž na golfovém simulátoru.

7. srpna: Olympionička a mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková navštíví festival. Beseda s účastníky olympijských her ve veslování.

8. srpna: Den s Českou olympijskou nadací. Na Olympijský festival dorazí Jaromír Jágr, Kateřina Neumannová, Barbora Strýcová či Vít Přindiš. Koncert zpěvačky Debbie, Lenny a kapely Slza.

9. srpna: Atletické tréninky. Exhibice ve stolním tenise a celodenní florbalový turnaj.

10. srpna: Letní pohár kategorie mužů v plážovém volejbale. Basketbal a florbal na vozíku, boccia a goallball.

11. srpna: Mistrovství republiky ve středním triatlonu. Zakončení Olympijského festivalu.  

Podrobný program naleznete ZDE.

Ceny vstupenek na Olympijský festival Paříž 2024

Děti do 6 let: ZDARMA

Děti 6-12 let: 100 Kč

Mládež od 13 let a dospělí: 200 Kč

Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 12 let) vč. 1 hrací karty: 400 Kč

Senioři, ZTP, ZTP/P: ZDARMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru