Původní most je ve špatném stavu a lávky pro pěší neodpovídají aktuálním normám. Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Chomutov

Česká Kamenice – Začátkem září tohoto roku zahájí Ředitelství silnic a dálnic stavební práce na mostě (ev. č. 13-092) v České Kamenici na silnici I/13.

Stávající klenbový most je ve velmi špatném stavu. „Nosná konstrukce bude ponechána, poprsní zídky budou přezděny. Nad klenbou bude zhotovena železobetonová deska s koncovými příčníky, do nichž budou vetknuty mikropiloty," informuje ŘSD s tím, že v rámci rekonstrukce mostu dojde také k zásahu do přilehlých úseků převáděné komunikace do vzdálenosti cca 13,5 m před a cca 29 m za mostem.

Stávající lávky po obou stranách mostu, ve správě města Česká Kamenice, budou demolovány a nahrazeny novou konstrukcí, respektive chodníkem na pravostranné římse. Směrové, výškové, šířkové a sklonové parametry komunikace jsou v řešeném úseku upraveny v souladu s požadavky platných předpisů.

Práce na mostě budou probíhat po polovinách. Provoz bude veden kyvadlově. Předpokládaný termín dokončení stavebních prací je v červenci 2025.

Zhotovitelem je společnost EUROVA CS, a. s. s cenovou nabídkou 16,184 mil. Kč (bez DPH).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru