Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Lounsko - Policisté z oddělení napříč územním odborem dohlíželi na víkendovou akci CARWARS, která se již tradičně konala na letišti u Panenského Týnce. Motoristickou akci navštívilo přibližně 5 tisíc návštěvníků se zhruba 2,5 tisícem automobilů.


"V rámci opatření sloužícího k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v silničním provozu bylo zkontrolováno 787 vozidel a 634 osob. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. V průběhu akce policisté zaevidovali 64 případů protiprávního jednaní. Nejzávažnější z toho byly dva trestné činy řízení pod vlivem alkoholu nebo drog. Ve zbylých 62 případech se jednalo převážně o přestupky v dopravě," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Hlavním účelem takových akcí je snížení počtu dopravních nehod a zlepšení dopravní kázně. Policisty bylo možné potkat po celý den na různých stanovištích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru