Téměř všichni noví sanitáři nastoupili do kadaňské nemocnice. Foto: Nemocnice Kadaň
Chomutov

Kadaň – V nemocnici je nejčastěji potkáte u výtahů, jak převážejí pacienty na lůžku odněkud někam. Stejně tak, jako se nemocnice neobejde bez zdravotních sestřiček, lékařů nebo ošetřovatelek, zapomenout se nesmí ani na sanitáře a sanitářky. Pod dohledem nadřízeného zdravotníka provádí pomocné ošetřovatelské práce a podílí se na zajištění té nejlepší péče pro pacienty.

Nemocnice Kadaň díky akreditaci Ministerstva zdravotnictví pořádá již několikátý vzdělávací rekvalifikační kurz pro budoucí sanitáře, kterým v dálkovém pětiměsíčním studiu poskytne teoretický i praktický základ završený závěrečnou ústní zkouškou před zkušební komisí a získáním certifikátu.

V polovině letních prázdnin z rukou hlavní sestry Moniky Grof, vedoucí personálního oddělení Bc. Lenky Benešové a vrchní sestry chirurgického oddělení Mgr. et. Mgr. Aleny Radošová převzalo certifikát dalších šest nově akreditovaných sanitářů a sanitářek a pět z nich už je zaměstnáno v Nemocnici Kadaň na oddělení chirurgie, ortopedie, centrální sterilizace a na dětském oddělení, kde se stali nedílnou součástí zdravotnického personálu.

„V září tohoto roku startuje v pořadí již šestý rekvalifikační kurz pro sanitáře, který je už nyní obsazen," doplňuje mluvčí nemocnice Karolína Odlasová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru