Ilustrační foto: redakce
Chomutov

Kadaň – Výhružky kolem bomb na školách hýbou sociálními sítěmi. V některých rodičích to vyvolává paniku, někteří další strach v lidech prostřednictvím sociálních sítí posilují. Dnes po poledni se například mezi lidmi šířila informace, že policie nalezla v budově kadaňského gymnázia atrapu bomby. Ředitel gymnázia to okamžitě vyvrátil.

„Stejně jako ostatní školy jsme postupovali podle pokynů policie. Ta u nás byla už dopoledne. Opravdu velmi podrobně jsme školu prohledali, včetně odpadkových košů. Nic se nenašlo, takže studenti se mohli do učeben vrátit a pokračovat ve výuce. Myslím si o výhružných e-mailech své, i s ohledem, jak jsou psané, ale samozřejmě nemůžeme nic podcenit a v případě jakékoliv výhružky se vždy postupuje obezřetně," zdůraznil ředitel Tomáš Oršulák.

Z devadesátých let, kdy na gymnázium nastoupil, má s anonymními výhružkami bohaté zkušenosti. „Tehdy jsme jeden rok dostávali anonymní telefonáty o uložení bomby ve škole několik měsíců. Vždy jsme s dětmi opustili budovu, prohlédla se a zase jsme se mohli vrátit," vzpomíná na tehdejší události a dodává: „Samozřejmě jsem i tentokrát podal trestní oznámení, protože k nám do školy dnes výhružný e-mail přišel. Ale nejsem si vůbec jistý, že bude možné vypátrat viníka."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru