Ilustrační foto
Chomutov

Kadaň – Začátkem července v brzkých ranních hodinách přijali policisté na tísňové lince oznámení od muže středního věku, který uvedl, že byl v noci přepaden.

Dotyčný prý po večerním návratu z práce se známým v místě bydliště v Kadani popíjel alkohol a později v noci si šel na benzinku koupit ještě láhev vodky. Po odchodu z prodejny čerpací stanice měl podnapilého muže venku oslovit muž sedící v zaparkovaném autě a pod záminkou nabídky sexuálních služeb ho nalákat do vozidla. „Kromě řidiče seděl ve vozidle na místě spolujezdce další muž a na zadním sedadle žena. Poškozený si tedy přisedl dozadu a řidič se rozjel. Po chvíli dojeli na odlehlé místo, kde po něm muži měli za slíbené služby požadovat určitou částku. Dotyčný se chystal zaplatit a otevřel peněženku, kde měl větší obnos v hotovosti, což mužům neuniklo. Jeden z nich pak měl na poškozeného namířit střelnou zbraň s tím, že oba po něm požadovali, aby jim dal všechny peníze," popsala následné horké chvíle policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dále mu měli muži v autě z ruky peněženku vytrhnout, nechat ho vystoupit z auta a poté, co sebrali všechny peníze, což bylo více než 15 tisíc korun, hodili za ním prázdnou peněženku ven a odjeli.

Policisté ihned po přijetí oznámení případ začali prověřovat a zajišťovat stopy a důkazy. „Podařilo se jim zjistit totožnost podezřelých mužů a jednoho z nich hned den po oznámení také zadrželi. Následující den byl zadržen i jeho společník," dodala mluvčí.

Vyšetřovatel oba dva (ve věku 38 a 26 let) obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a podal podnět ke vzetí obviněných do vazby. Starší z mužů je stíhán vazebně, mladší je vyšetřován na svobodě. „Pobyt za mřížemi však hrozí oběma, a to v rozmezí od dvou do deseti let," podotkla Miroslava Glogovská.

Kriminalisté zjistili také totožnost ženy, která ve vozidle v době incidentu seděla. Její případný podíl na protiprávním jednání v současné době prověřují.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru