Foto: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Havraň – Krátce před půl sedmou v pondělí ráno dostali hasiči zprávu o požáru ve firmě NEMAK v Havrani na Mostecku. Na místo vyrazili hasiči ze stanice Most a Bitozeves a dobrovolní hasiči obce Strupčice. Příčinou poplachu byl požár uniklého hliníku z přepravní nádoby.

Před příjezdem hasičů byla provedena evakuace 76 zaměstnanců. Hasiči unikající tekutý hliník z prasklé přepravní nádoby uhasili hasebním práškem a přepravní nádobu včetně rozlité 1 tuny hliníku dochladili pomocí dvou vodních proudů „C“.

„Při zásahu nedošlo ke zranění," potvrdil mluvčí HZS Ústeckého kraje na sociálních sítích. Jako příčina vzniku požáru byla stanovena technická závada na přepravní nádobě.

„Odhadovaná škoda přesáhne 100 tisíc korun, uchráněná hodnota výrobního zařízení je 1 milion," dodal mluvčí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru