Foto: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

ČR/Ústecký kraj – Členové posttraumatického týmu Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje odjeli v noci do Moravskoslezského kraje pomáhat s následky povodní.

„Čtveřice výjezdových hasičů z Územních odborů Děčín, Most a Teplice bude na Ostravsku od rána zajišťovat potřeby zasaženého obyvatelstva," informují hasiči.

Tým posttraumatické péče (dále jen „TPP“) je jmenován v každém kraji. Jeho koordinátorem je psycholog sboru daného kraje. Členy TPP jsou příslušníci nebo zaměstnanci HZS ČR, kteří mají nad rámec svých pracovních povinností zájem o pomoc lidem také touto formou. Každý člen TPP prochází výcvikem v CISM (Critical Incident Stress Management) a rovněž odbornou přípravou v poskytování první psychické pomoci, jejímž cílem je stabilizace psychického stavu zasažené osoby tak, aby se situace pro zasaženého již nezhoršovala, byl dodán pocit bezpečí, zajištěny základní potřeby a případně předání do další péče.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru