Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov pokračuje ve své snaze modernizovat a zefektivnit komunikaci s občany i školami. Nově nainstalovalo digitální úřední desky u všech čtyř základních škol a v nejbližších dnech rozšíří tento inovativní projekt i na ředitelství mateřské školy ve Smetanových sadech.


Jirkov se tak stane prvním městem v Ústeckém kraji, které zavede elektronické úřední desky nejen pro základní, ale i pro mateřské školy!

Elektronické úřední desky představují skvělé řešení pro informování nejen občanů, ale i žáků, rodičů a široké veřejnosti. Díky nim mají všichni snadný přístup k důležitým informacím a novinkám ze škol a města. Uživatelé se mohou na obrazovce jednoduše proklikávat „dlaždicemi“ k různým informacím, jako jsou rozvrhy, jídelníčky, školní akce, ale i kulturní, společenské a sportovní události v Jirkově, nebo si zde třeba nalistovat elektronickou podobu Jirkovských novin.

Tento krok výrazně zlepšuje i dostupnost a přehlednost povinně zveřejňovaných informací. Administrativa s tím spojená je pro školní personál mnohem přívětivější.

Na digitální desce u každé školní budovy je též proklik na ostatní základní školy. To znamená, že je možné si prohlédnout i webové stránky dalších jirkovských škol.

Chystá se také proklik na web Domu dětí a mládeže Paraplíčko, kde je přehled kroužků s potřebnými kontakty, a na web Základní umělecké školy Jirkov s nabídkou jejích oborů.

Snahou města je, přidat sem i kontakty na organizace pracující v sociální oblasti na území města. A do budoucna po domluvě s řediteli něco jako SOS kontakty pro žáky, pokud se ocitnou v nějaké tíživé situaci (například na státní a městskou policii, výchovné poradce na škole, Linku bezpečí, bezplatnou krizovou linku pro děti a podobně).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru