Za město Chomutov převzala ocenění zástupkyně vedoucí odboru sociálních věcí Magistrátu města Chomutov Monika Stránská (druhý zleva). Foto: Ústecký kraj
Chomutov

Chomutov – Poslední zářijový den se uskutečnilo na krajském úřadě slavnostní předání certifikátů v rámci projektu Audit Familyfriendlycommunity. Ocenění z rukou 1. náměstka Jiřího Kulhánka převzala za obec Hrobce (okr. Litoměřice) starostka Kateřina Hlaváčová a za město Chomutov zástupce vedoucí odboru sociálních věcí Magistrátu města Chomutov Monika Stránská.

Projekt Audit Familyfriendlycommunity (obec přátelská rodině), je od roku 2022 novým nástrojem na podporu rodinné politiky v Ústeckém kraji. Jeho cílem je podpořit prorodinné klima v obci, klima, které je přátelské rodině, které podpoří budování vztahů v rodinách a mezigenerační dialog.
 
Cílem je také zvýšit atraktivitu obce jako místa vhodného pro rodiny, děti, seniory a zaměstnavatele. Celý proces probíhá na základě osvědčeného know-how převzatého z Rakouska. V roce 2023 byla uzavřena smlouva a následně dodatek s Chabařovicemi, Chomutovem, Hrobci a Kadaní, z nichž na svou žádost písemně ukončily spolupráci Chabařovice a Kadaň.
 
Navíc se 14. listopadu 2024 na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje uskuteční další seminář pro obce a města. Zúčastněné obce a města budou mít možnost se rozhodnout, zda se do tohoto prorodinného projektu zapojí, či nikoliv.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru