Opava, Chomutov – Čtveřice chomutovských strážníků dobrovolně pomáhá již několikátý den v Opavě – městě zasaženém ničivou povodní.

Jak nám z místa události sdělil strážník a zástupce velitele směny chomutovské městské policie Martin Mach, rozhodnutí a nápad jet co nejdříve do povodní zasažených oblastí se zrodil v jeho hlavě. S další logistikou a místem nasazení mu pomohl ředitel Městské policie Chomutov Tomáš Douda, který se obrátil na kolegy z Městské policie Opava. Rychle se rozhodlo, kam budou severočeští strážníci nasazeni.
 
Než si čtveřice strážníků zabalila na cestu, jejich kolegové stačili mezi sebou vybrat humanitární pomoc a naplnit jí celé vozidlo. S sebou vezli i finanční dar od Lenaservis s.r.o.
 
První den se vydali ke starším lidem v ulici, kde majitelce nemovitosti předali finanční dar a pomohli s  odklízením bahna ze sklepů. Ty ještě umyli wapkou. K tomu oklepali zdi, aby voda mohla vysychat.
Další den se strážníci přesunuli do obce Držkovice, kde vyklidili chlév rodinného domu, odstranili bahno a vynosili nepotřebné věci do kontejneru, aby mohli umýt podlahy.
 
Následující den na ně čekalo pytlování oblečení pro Červený kříž  a předkládání materiálu jako jsou ochranné prostředky, aby mohly být přepraveny do dalších měst na další den.
 
 
 
 
 
Foto: MP Chomutov
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru