Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Na konci září přijali v odpoledních hodinách policisté na lince 158 oznámení nezletilé dívky o tom, že nějaký cizí muž na chomutovském sídlišti Zahradní říkal, že nechá vybouchnout školu.

„Toto měl sdělit jí a jejím kamarádkám, s nimiž byla venku, a nezletilé ve věku od 9 do 11 let z toho dostaly strach. Dotyčný měl s dětmi mluvit dokonce dvakrát během tří dnů. Přitom jim také měl ukazovat fotky v telefonu, na nichž byly bomby anebo železné nástroje k sestrojení bomb. Měl mluvit také o spuštění sirén, o střelbě a o požáru školy," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Chomutovští policisté ihned začali věc prověřovat a zjišťovat poznatky k přijatému oznámení. Na jeho základě provedli také, ve spolupráci několika policejních složek včetně psovodů, bezpečnostní prohlídku základní školy v ulici Zahradní, kterou bylo vyvráceno, že by se ve škole nacházela výbušnina.

Souběžně se kriminalisté snažili zjistit informace vedoucí k vypátrání neznámého muže, který měl zmíněné děti svým jednáním vylekat. Kromě jeho popisu získali policisté i jeho fotografii. Operativním šetřením v širokém okolí místa, kde dotyčný s dětmi mluvil, se jim i díky vstřícnosti některých lidí podařilo získat informace, které následně vedly ke zjištění místa možného pobytu podezřelého. „Toho pak ještě týž večer vypátrali v jeho bydlišti a zadrželi," dodala mluvčí.

Vyšetřovatel následně muže obvinil ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru