Ilustrační foto: ŘSD
Chomutov

Chomutov – Ve středu 9. října zahájilo Ředitelství silnic a dálnic stavební práce na silnici I/13 v Chomutově v úseku provozního staničení km 52,300 (železniční přejezd) až 56,200 (před okružní křižovatkou u nákupního centra Chomutov). Celková délka úseku, na kterém budou prováděny sanace povrchu vozovky, je 3,9 km.

„Na vozovce se nachází podélné trhliny, které již nelze sanovat zálivkou. V rámci opravy tak dojde k údržbě krytu vozovky formou sanace lokálních výtluků a propadů vozovky, příčných a zejména podélných trhlin v asfaltovém souvrství silnice I/13. Dojde též k výměně mostního závěru na mostě s evidenčním číslem 13-029d3 ve staničení km 52,437," uvedla mluvčí ŘSD Kamila Zahálková.

Zdroj ŘSD Ústeckého kraje

Oprava je rozdělena do 4 etap, během kterých dojde k uzavření jednoho jízdního pásu. Práce na komunikaci I/13 začnou výměnou mostního závěru a uzavřena bude jen část komunikace u mostu. Koncem příštího týdne dojde k uzavření pravého jízdního pásu ve směru na Most.

Oprava potrvá do 1. pol. listopadu 2024.

Zhotovitelem je společnost Silnice Topolany a. s. s cenovou nabídkou 11,293 mil. Kč (bez DPH).

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru