Tématem cvičení byl útok muže ozbrojeného nožem v budově úřadu. Foto: Policie ČR
Chomutov

Kadaň – V úterý dopoledne proběhlo v Kadani, v objektu městského úřadu v ulici Jana Švermy, plánované taktické cvičení policistů zaměřené na koordinaci činností a postupů v případě útoku agresora ozbrojeného nožem. Na místě to v tu chvíli vypadalo jak v akčním filmu.

S pomocí figurantů byla navozena situace, při níž útočník po slovní roztržce zaútočil s nožem na pracovnici úřadu a poté pokračoval v napadání dalších osob přítomných v budově.

Celá akce byla simulována od přijetí prvotního oznámení o útoku na tísňovou linku 158, přes příjezd policistů na místo a jejich následný postup v samotném objektu a blízkém okolí zaměřený na zajištění bezpečnosti osob a zadržení pachatele.   

„Cvičení bylo organizováno Územním odborem Policie ČR v Chomutově  ve spolupráci s městem Kadaň a kromě policistů do něho byli zapojeni také městští strážníci z Kadaně. Jim i dalším subjektům, jež policistům poskytly potřebnou součinnost, tímto děkujeme za spolupráci," poznamenala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Foto: Policie ČR

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru