Ženu napadl expartner před zraky ostatních nakupujících. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň – K násilnému jednání se uchýlil 38letý muž z Kadaňska, který chtěl tzv. vzít spravedlnost do svých rukou. Dotyčný, s nímž se nedávno rozešla jeho družka, se prý ocitl ve finanční tísni.

Vzhledem k tomu, že s expartnerkou společně pobírali sociální dávky, a ona mu údajně po rozchodu nedala jeho část, rozhodl se vzít si, co mu podle něj patří. Ženu překvapil při nakupování v jednom kadaňském supermarketu a v prostoru před pokladnou jí nadával a požadoval po ní peníze nebo stravenky. Přitom měl být agresivní a napadená, která v náručí držela své malé dítě, před ním ustupovala. Nebylo jí to nic platné, útočníkovi se podařilo strhnout ženě z ramene kabelku a utéct. „Uvnitř kabelky měla dotyčná starší peněženku, doklady, dva mobilní telefony a stravenky v hodnotě 2 800 korun," poznamenala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Poškozená se obrátila na policisty, kteří událost začali prověřovat. Mezitím její bývalý partner část „lupu“ přinesl na městský úřad na odbor hmotné nouze. Tam nechal odcizenou kabelku i s věcmi. Chyběly však stravenky v hodnotě dvou tisíc korun. „Ty si prý dotyčný ponechal, protože byl přesvědčen, že mu náleží," dodala mluvčí.

Řešit věc popsaným způsobem se muži moc nevyplatilo, nyní je totiž trestně stíhán pro spáchání zločinu loupeže a bude muset své počínání zřejmě vysvětlovat u soudu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru