Kadaň – Všechny nemocnice se snaží držet krok s dobou a procházet postupně modernizací. Netýká se to pouze vybavení pokojů či přístrojů na operačních sálech, podstatné je i zázemí, kam se sice pacienti nedostanou, přesto to ovlivňuje péči o ně. Dokončení 1. etapy modernizace kuchyně nyní hlásí Nemocnice Kadaň.
„Spokojenost našich pacientů a zaměstnanců s nabídkou pokrmů je pro nás stejně důležitá, jako vytvoření co nejlepších pracovních podmínek personálu, který se o jejich přípravu stará. Proto jsme se rozhodli pro rekonstrukci naší kuchyně, jejímž cílem je modernizace přístrojového vybavení," uvedla mluvčí Nemocnice Kadaň Karolína Odlasová.
První etapa, která byla zahájena na začátku září, zahrnovala demontáž části starších varných přístrojů, úpravu okolních prostor a instalaci nového profesionálního multifunkčního zařízení. „Probíhající změny ovlivnily chod kuchyně pouze v mírné redukci počtu nabízených teplých jídel a naši pacienti a zaměstnanci je nijak významně nepocítili," dodala Karolína Odlasová.
Nová varná technologie se skládá z multifunkčních pánví a nahrazuje klasické pánve, kotle, sporáky a fritézy. A jaké jsou její hlavní výhody? Kuchaři teď mohou připravovat širokou škálu pokrmů najednou při vynaložení menšího úsilí. „Zapomenout nesmíme ani na maximální úsporu energie, protože tepelná úprava surovin je nyní mnohem rychlejší a ve všech ohledech šetrnější k životnímu prostředí," vyzdvihla mluvčí na závěr další přínos modernizace.