Dorazila vichřice! Láme větve, už utrhla reklamu na domě
Hasiči při zásahu v Lomu. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutovsko – Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten ve čtvrtek v odpoledních hodinách začal vát i nad Ústeckým krajem.

Výstraha platí pro většinu krajů včetně Ústeckého, a to až do pátku. Nárazový vítr ve čtvrtek odpoledne začal lámat větve ze stromů, v Lomu na Mostecku odtrhl plechovou reklamní ceduli na domě v Osecké ulici.

Vyjížděli tam kvůli tomu litvínovští profesionální hasiči a jejich dobrovolní kolegové z Lomu. Ze žebříků hasiči ceduli z domu pro jistotu zcela odstranili.

Jak bude dál?

 

V pátek 6. října by mělo pokračovat severozápadní proudění přinášející hodně oblaků – přestože by oblačnostní dění na mosteckém nebi mělo být trochu proměnlivé, dominovat by mělo oblačno. Dešťovým kapkám se na 99 % nevyhneme, fakticky by měly hrozit po celý den, a to především v Krušných horách (jako obvykle při severozápadním větru). Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 11 až 13 °C, 7. hodina by měla naservírovat hodnoty kolem 7 až 9 °C.

Co se víkendu týče, existují určité šance, že se prosadí vybíhající azorská tlaková výše. Tak jako tak, prozatím se zdá, že advekci na vlhkost bohatšího vzduchu z Atlantického oceánu zabráněno nebude, čili jak v sobotu, tak také v neděli to vypadá na povětšinou oblačno s přeháňkami. Předpokládané srážkové úhrny: 3 až 5 mm. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 10 až 13 °C, 7. hodina by měla nabídnout hodnoty kolem 6 až 9 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru