Chomutov – Staré, suché vánoční stromky skončí v Chomutově v kompostu. Symbol Vánoc má tak po Adventu další uplatnění.

Odstrojených stromků vhodili letos lidé do připravených velkoobjemových kontejnerů 25 tun. Podobné to bylo i loni. Léta před tím ale bylo živých stromků v kontejnerech mnohem méně. “Sami jsme překvapeni tímto množstvím, většinou jsme sváželi kolem 15 tun odstrojených stromků, loni se množství zdvojnásobilo a letos jen o pár tun pokleslo,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Vypadá to, že Chomutované začali dávat živým vánočním stromkům přednost před umělými.

Z chomutovských stromků nyní vznikne hnojivo. Nejprve se rozdrtí na malé kousky a s dalším bioodpadem svezeným z ulic Chomutova je fermentor přemění na kvalitní kompost. Ten již tradičně bude k dispozici obyvatelům města zdarma. Většinou je výdej kompostu zahájen po polovině března.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru