Jirkov - Jarní úklid začne v Jirkově 21. března, blokové čištění 4. dubna. Informace je to důležitá zejména pro řidiče. Zapomnětlivost je může přijít nepříjemně draho.

Odtahy vozidel v Jirkově. Ilustrační foto: MÚ Jirkov

Od začátku dubna budou muset řidiči a majitelé aut v Jirkově respektovat zákazové značky zastavení, které budou stát ve vybraných ulicích. Začíná se v ulicích Tkalcovská, Jezerská, Panorama. Blokové čištění potrvá do poloviny května.

„Překážející vozidla budou odtažena, pokud si je majitelé nevyzvednou do skončení čištění, budou ještě týž den vrácena zpět na místo, a pak budou muset platit částku za dvojí odtah,“ uvedl starosta Jirkova Radek Štejnar.

Jeden odtah přijde na 1300 korun. Pokud se auto vrací na místo odtažení, je částka 2600 korun.

Různá města mají k problematice odtahů různý přístup. V nedalekém Mostě vám překážející vozidlo odtáhnou, ale nevrátí na původní místo. „Vozidla se v Mostě nevracejí na místo odtažení. Zůstávají na záchytném parkovišti,“ sdělil našemu on-line deníku primátor Mostu Jan Paparega. Podle jeho slov lidé raději pro svůj vůz zajdou, než by platili dvojí odtah.

Poplatek v Mostě činí 1500 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru