Jirkov - Dvoutýdenní uzavírku má za sebou Městská knihovna v Jirkově. Pracovnice během ní zkontrolovaly přes 46 tisíc svazků. Zjišťovaly, kolik knih chybí.

Kludského vila s knihovnou ve Vinařické ulici. Foto: město Jirkov

Pracovnice zkontrolovaly 46 569 svazků (beletrie, naučná literatura, brožury), a zjistily, že 351 jich je ztracených. „Ztracené svazky nejsou ztráty, které byly nahlášeny a podle knihovního řádu zaplaceny čtenáři. Jsou to svazky, které chybí a budou jednotlivě dohledávány. Jsou to převážně starší knihy, pokud je nenajdeme, budou z knihovního fondu odepsány,“ vysvětluje vedoucí knihovny Marie Bečvářová. Při minulé revizi bylo ztracených ještě více, kolem 450 knih.

Městská knihovna v Jirkově má 1 222 registrovaných čtenářů, z toho 517 děti do 15 let.

Plány knihovny na první polovinu roku:

16. dubna - Vrbičkový workshop, stavba týpí z vrbového proutí v zahradě Kludského vily
21. května - festival Kludského zahrada 2016 (Pískomil se vrací, divadlo Toy Machine, Oldřich Kaiser - Dáša Vokatá, Echt!, Krausberry)
20. - 26. červen - Města čtou (3. ročník) - u kostela sv. Jiljí


Tradičně po celý školní rok besedy a lekce pro děti ze ZŠ a MŠ. Knihovna nabízí i přednášky či besedy na různá témata (literární i jiná), termíny plánuje cca dva měsíce předem. Bleší trhy letos nebudou, s ohledem na loňskou malou účast.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru