Chomutov – Chomutov chce nové jesle. Mají vzniknout na Kamenné v budově bývalé policejní služebny, která projde rekonstrukcí. „Rada města už schválila podání žádosti na projekt rekonstrukce objektu na Kamenné,“ sdělil mluvčí radnice Jan Rödling.

V téhle budově na Kamenné plánuje radnice zřídit jesle. Foto: archiv radnice

Pokud vše vyjde podle plánu, mohly by nové jesle začít fungovat už příští rok. Učitelky by se zde staraly o 37 dětí, což je dvounásobek, než v současné době pojmou jesle na Písečné. V bývalé policejní služebně mají vzniknout dvě třídy batolátek. „V přízemí bude nově vytvořená skupina s patnácti dětmi. V patře bude stávající skupina z jeslí, ale její kapacita bude z 15 navýšena na 22 dětí,“ informovala projektová manažerka Jaroslava Balogová.

Nové jesle by výrazně ulehčily život maminkám, které se potřebují brzy vrátit do práce po mateřské a shánějí pro dítě hlídání. Poptávka po tomto zařízení totiž již několik let převyšuje nabídku a dostat své dítě do jesliček je boj. Ročně chomutovské jesle musí odmítnout v průměru 33 batolat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru