Klášterec nad Ohří – V Klášterci začala rekonstrukce nebezpečné autobusové zastávky u gymnázia. Už od pátku 8. dubna je proto dočasně uzavřena. Radnice žádá občany o maximální opatrnost a trpělivost.

Nebezpečná zastávka. Foto: archiv radnice

Zastávka ve směru na Chomutov a její bezprostřední okolí se upravuje kvůli zvýšení bezpečnosti v těchto místech. „Bohužel není možné zastávku po dobu rekonstrukce pouze přesunout, z dopravně bezpečnostního hlediska jsme nuceni ji na přechodnou dobu zrušit,“ řekl starosta Štefan Drozd. Lidé budou muset dočasně využívat zastávku u zámku nebo autobusové nádraží. Zastávka v opačném směru bude nadále fungovat tak, jak jsou cestující zvyklí.

Rekonstrukce potrvá do konce května. „Budeme úzce spolupracovat s městskou policií, aby byla zajištěna maximální bezpečnost chodců, především studentů přilehlého gymnázia, “ doplnil Drozd. Chodci by měli v době rekonstrukce zastávky využívat podchod u kruhového objezdu nebo přechod u bytového družstva.

Nebezpečná autobusová zastávka se dosud nacházela přímo v křižovatce se Sadovou ulicí a příjezdovou komunikací k letnímu kinu. To se má nyní změnit. Projekt počítá s posunutím zálivu zastávky blíže ke gymnáziu, upraví se i chodník. Lidé se dočkají nového přechodu včetně dělícího ostrůvku. Jízdní pruhy budou zúženy a budou probíhat mezi betonovými obrubami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru