V Klášterci vysadili strom Olgy Havlové. Po celé České republice jich bude pětaosmdesát
V Klášterci byl vysazen již 53. strom z celkových 85, které budou vysazeny v celé České republice. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V lázeňském parku v Klášterci nad Ohří byl vysazen strom Olgy Havlové. Jedná se již o 53. strom z celkových 85, které budou vysazeny v celé České republice.

Sázení se vedle představitelů města a nadace Olgy Havlové spontánně ujala i veřejnost. "Lípa stojí na křižovatce cest, kdy křižovatka je symbolem zastavení, rozvahy a následného rozhodnutí, symbolem odvahy vybrat si správnou cestu i lidské schopnosti pochybovat, a přesto se rozhodnout, i kdyby se to rozhodnutí ukázalo v budoucnu jako mylné. O to je takové rozhodnutí cennější, protože mýlit se znamená mít svobodu se rozhodnout," zaznělo v projevu starosty města.

V roce 1993 zasadila Olga Havlová lípu dobré vůle v Olomouci – Topolanech. Dnes je z malé sazenice velký košatý strom, který pevně zapustil své kořeny. Po vzoru této první lípy bude po celé České republice vysazeno celkem 85 stromků dobré vůle, aby trvale připomínaly odkaz paní Olgy, která se vždy zastávala práv ohrožených občanů.

V letošním roce by se Olga Havlová dožila 85 let. Na její počest se Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, rozhodl nazvat tento rok rokem Olgy Havlové a připomenout si tak její výjimečnou osobnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru