Kiswire v zóně Triangle otevřel novou halu na výrobu drátů za miliardu korun
Kiswire v zóně Triangle.
Chomutov

Velemyšleves – Firma Kiswire Cord Czech otevřela v tomto týdnu v průmyslové zóně Triangle novou halu na výrobu ocelových kordů do pneumatik. Investice za jednu miliardu korun umožní firmě zdvojnásobit kapacitu závodu, který na Žatecku vyrábí dráty a kordy od roku 2017. Firma, která je součástí jihokorejského koncernu, plánuje postupně zaměstnat v nové části závodu až 250 lidí.

"Nová hala v Průmyslové zóně Triangle je strategickou investicí naší společnosti v České republice. Umožní nám více než zdvojnásobit výrobu drátů a kordů především pro světové výrobce pneumatik. Budeme tak schopni zajistit rostoucí poptávku po našich výrobcích přímo z Evropy a snížit tak dovozy z našich výrobních závodů v Asii," uvedl Václav Skála, GA manažer firmy Kiswire Cord Czech.

Kiswire Cord Czech vyrábí v zóně Triangle dráty a kordy již od roku 2017. Výstavba nové haly začala v srpnu loňského roku a dokončena byla letos v září. "Předpokládáme, že na jaře 2019 spustíme zkušební výrobu. Postupně plánujeme zaměstnat až 250 nových zaměstnanců. Máme především zájem o operátory výroby, techniky údržby a kvalitáře," uvedl Václav Skála.

Nová výrobní hala je dlouhá více než 300 metrů a její celková plocha je 16 tisíc metrů čtverečních. Celková kapacita výroby závodu Kiswire Cord Czech v průmyslové zóně triangle zvýší na 27 tisíc tun drátů a kordů ročně. V současné době zaměstnává firma u Žatce přes 100 lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru