ROZHODNUTO! Volby v Chomutově vyhrálo ANO. Sociální demokracie u lidí propadla
Město Chomutov. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Komunální volby 2018 v Chomutově znají vítěze a poražené. Nejvíce hlasů dostalo ANO 2011 následováno PRO Chomutov a NOVÝ SEVER. Známe i první vyjádření politiků.

ANO 2011 získává v Chomutově 10 křesel v 35členném zastupitelstvu. Lidé mu vhodili do uren 25,14 % volebních lístků. Druzí PRO Chomutov mají s 23,04 % hlasů 9 pozic mezi zastupiteli. NOVÝ SEVER s 17,09 % dostal 7 mandátů.

„Děkujeme voličům a příznivcům za podporu ve volbách. Dosažený výsledek vnímáme jako velkou odpovědnost. Těšíme se na práci v novém zastupitelstvu a slibujeme, že budeme dál bojovat za lepší Chomutov,“ sdělili zástupci PRO Chomutov krátce před sečtením všech sta procent odevzdaných hlasů. O povolební spolupráci jsou připraveni jednat se všemi kromě extremistických stran. Respektují prý právo vítěze voleb vést tato jednání.

Do zastupitelstva se v Chomutově dostávají ještě komunisté (9,22 %), kteří budou sedět na třech křeslech. Nad pětiprocentní hranicí byly těsně ještě ODS (6,78 %) se dvěma místy v zastupitelstvu, SPD – Tomio Okamura (6,30 %) a ČSSD (5,20 %) - obě strany rovněž se dvěma posty.

 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru