Klášterečtí zvolili nové zastupitelstvo, zvítězila Strana soukromníků ČR
Starosta Klášterce Štefan Drozd (Strana soukromníků ČR). Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Strana soukromníků ČR zvítězila v komunálních volbách 2018 v Klášterci nad Ohří s 31,45 % hlasů, v zastupitelstvu získala 7 mandátů.

Druhé místo obsadilo Hnutí ANO 2011 s 23,93 % hlasů a získalo tak 6 mandátů. Dvě zastupitelská křesla obsadí Strana zelených, která se s 11,18 % hlasů umístila na třetím místě.

Mandáty si dále rozdělí KSČM (2 mandáty, 8,02 %), ODS (2 mandáty, 8,01%), ČSSD (1 mandát, 7,01 %) a Za Klášterec lepší (1 mandát, 6,3 %).

Do zastupitelstva neusedne nové uskupení Občané České republiky, které nezískalo potřebných 5 % hlasů. Volební účast byla pouze 33,99 %, což znamená jen mírné zvýšení oproti roku 2014. Pokud nebudou podány návrhy na neplatnost voleb, bude po zákonné lhůtě svoláno ustavující zastupitelstvo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru