Klášterec nad Ohří - Kniha Návrat do rodného města Klášterce nad Ohří od Marie Prebslové, kterou vydalo město Klášterec nad Ohří ve spolupráci s Česko-německým fondem budoucnosti a dalšími přispěvovateli, byla 28. října 2018 slavnostně představena v renesančním sále zámku v Klášterci nad Ohří. Knihu pokřtil společně s kláštereckou rodačkou starosta města Ing. Štefan Drozd, a to místní minerální vodou Evženkou.

Významnou událost v duchu první republiky hudebně doprovodil Pražský žesťový septet Viliama Béreše. Ten vytvořil velmi slavnostní atmosféru celé akce připravené k 100. výročí založení Československa. Kromě oblíbených českých melodií, skladby Ta naše písnička česká, která autorku knihy velmi dojala, zazněla mimořádně kromě české i slovenská hymna.

Pohnuté dějiny naší republiky se v knize vzpomínek Marie Prebslové výrazně promítají i v jejím životním příběhu. Autorka se v Klášterci narodila v roce 1925, její vyprávění doplňují i unikátní historické fotografie, které představují podobu města před začátkem 2. světové války.

2910krestknizky

První čtenáři si knihu zakoupili již při křtu a autogramiádě, další zájemci si mohou knihu v českém nebo německém jazyce zakoupit v turistickém informačním centru pod radnicí za 179 korun.

Pietní akt i výstava

Křtu knihy předcházel pietní akt k 100. výročí vzniku Československa na hřbitově, kterého se zúčastnilo několik desítek lidí společně s představiteli města. Starosta města Štefan Drozd připomněl důležitost tohoto výročí, klášterečtí skauti drželi čestnou stráž, hudebně celou akci doprovodil Pražský žesťový septet Viliama Béreše. Poté si mohli účastníci pietního aktu prohlédnout výstavu Prezident T. G. Masaryk v galerii Kryt.

2910oslavyklasterec

2910oslavyklasterec1

2910oslavyklasterec3

2910oslavyklasterec4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru