Tisíc tun soli a tři desítky strojů technických služeb jsou připravené na zimu
Všechna technika prošla pravidelnou kontrolou a údržbou.
Chomutov

Chomutov - Přestože se na začátku listopadu ohlásilo malé babí léto, Technické služby města Chomutova jsou plně připravené na zimu. Ve skladech je dostatek posypových materiálů, technika prošla pravidelnou kontrolou a údržbou. “Jsme tedy schopni okamžitě vyjet v případě, kdy se ohlásí zima,” uvedl ředitel technických služeb Zbyněk Koblížek.

Technické služby mají na zimu připravené čtyři velké sypače, pět malotraktorů, tři velké traktory, čtyři multikáry s radlicí a sypačem, šest vozidel pro ruční posyp, pět nákladních aut pro odvoz sněhu a tři nakladače. Ve skladech je 1 093 tun soli. “Přibližně šest set tun zbylo z loňského roku, dalších pět set jsme již v letních měsících nakoupili. Další posypové materiály budeme dokupovat podle potřeby,” řekl vedoucí provozovny údržba komunikací Vladimír Hurník.

U schodišť, lávek a můstků jsou již rozmístěné bedny s posypovými materiály, tato místa totiž technické služby udržují ručně. Právě pro ruční údržbu používají mimo jiné i ekologický posypový materiál Ekogrit, který se v minulosti osvědčil.

Sjízdnost komunikací pravidelně kontroluje dispečer, který v případě závady ve sjízdnosti povolá sypače. Nejprve jsou ošetřované hlavní trasy autobusů a trolejbusů, poté další frekventované úseky a dále ostatní komunikace.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru