Další dopravní akce. Policisté tentokrát rozdali pokuty za 124 tisíc!
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Minulý týden se chomutovští policisté zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce, která byla tentokrát zaměřena na kontrolu způsobu jízdy řidičů. Hlídky ale kontrolovaly i překročení povolené rychlosti, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a samozřejmostí pak byla i kontrola požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před jízdou.

Během akce policisté na Chomutovsku zastavili celkem 20 vozidel a zjistili 14 přestupků v dopravě. Všechny na místě vyřešili uložením blokových pokut v celkové výši 11 700 korun.

Povolenou rychlost porušilo 10 řidičů a jeden řidič nepoužil během jízdy předepsaný bezpečnostní pás. Dechové zkoušky dopadly dobře, žádný řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Přes sto řidičů jelo rychle

V celém Ústeckém kraji policisté zkontrolovali 505 vozidel a zjistili celkem 258 dopravních přestupků. Řidičům bylo za tyto přestupky uloženo 247 pokut ve výši 124 200 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 11 závažnějších přestupků.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili ve 109 případech. Bezpečnostní pásy řidiči a spolujezdci nepoužili ve 24 případech a autosedačky či podsedáky chyběli ve vozech v 10 případech. V nevyhovujícím technickém stavu bylo 11 vozidel.

Žádný z řidičů neměl pozitivní test na alkohol nebo návykovou látku. Čtyři řidiči usedli za volant bez řidičského oprávnění a 3 šoféři u sebe neměli řidičský průkaz. Hlídky také zastavily 6 vozidel bez dálniční známky a pokutovaly 2 cyklisty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru