Největší nemocnice v kraji dokončila rozšíření dětského pavilonu. Krajská zdravotní letos do svých zařízení investovala 1,5 miliardy
V ústecké Masarykově nemocnici dokončila Krajská zdravotní rozšíření dětského pavilonu na Severní Terase. Foto: KZ
Chomutov

Ústí nad Labem - Společnost Krajská zdravotní, pod kterou patří nemocnice v Ústí, Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově, pokračuje v plánované revitalizaci Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Celkovou vnější rekonstrukci dětského pavilonu na Severní Terase včetně jeho nové nástavby a rekonstruované parkoviště v areálu Centra komplexní onkologické péče V Podhájí si prohlédli členové vedení Krajské zdravotní Ing. Jiří Novák, předseda představenstva a Ing. Petr Fiala, generální ředitel společnosti, které doprovodil MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

"Krajská zdravotní do rozvoje svých nemocnic, s důsledným využíváním dotačních titulů a za významné finanční investiční podpory Ústeckého kraje, letos masivně investovala. Částka 1,5 miliardy korun, jak zní investiční plán na rok 2018, je obrovská, počet investičních akcí je v současnosti doslova ohromný. Snažíme se investice rozdělit do všech pěti nemocnic. Velice mě těší, že v případě zcela rekonstruovaného parkoviště V Podhájí jde o faktické završení čtyřleté revitalizace areálu ústeckého Centra komplexní onkologické péče. Náklady zde dosáhly téměř 290 milionů korun včetně DPH a výsledek oceňují jak pacienti, tak zaměstnanci," zdůraznil Ing. Jiří Novák.

2112kz3

Nové parkoviště Centra komplexní onkologické péče V Podhájí. Foto: KZ

"Masivní podporu Krajské zdravotní inicioval současný předseda představenstva Ing. Jiří Novák a za to se sluší poděkovat. Proto v posledních letech zaznamenáváme obnovu majetku Krajské zdravotní, která nikdy předtím nebyla tak rozsáhlá a intenzivní. Rádi proto nyní prezentujeme nejen to, co bylo v Masarykově nemocnici dokončeno v nedávné době, ale i právě probíhající investiční akce a další záměry," uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.

Administrativní nástavba na dětském pavilonu v areálu na Severní terase, kam se přestěhuje zázemí anesteziologie, umožní přemístit dětskou jednotku intenzivní péče (JIP) do přízemí tohoto pavilonu blíže k rentgenům a Emergency. Významnou akcí, která byla zahájena v závěru loňského roku, je vybudování následné rehabilitace v pavilonu T, kam se oddělení přesune ze stávajících prostor. Pracuje se na přípravě projektu nového pavilonu pro centrální operační sály, kam se přesune celé letos vzniklé kardiocentrum.

"V Masarykově nemocnici poté, co se zcela přestěhovala do areálu na Severní Terase, nikdy neprobíhala realizace takového množství investičních akcí během pouhých několika let, jako je tomu nyní. A výsledky této postupné modernizace jsou denně všem na očích. Proto si velmi vážím práce představenstva Krajské zdravotní a děkuji i Ústeckému kraji za dlouhodobou investiční podporu," řekl MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

2112kz2

Prohlídka rozšíření dětského pavilonu na Severní Terase. Foto: KZ

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je největším zdravotnickým zařízením z pěti nemocnic Krajské zdravotní - je "vlajkovou lodí" jednoho z nevětších poskytovatelů zdravotní péče v České republice. Masarykova nemocnice disponuje 49 primariáty, včetně oddělení následné péče v Ryjicích. K 31. 12. 2017 měla ústecká Masarykova nemocnice celkem 1261 lůžek, z toho 1106 lůžek akutní péče, 122 tzv. jipových lůžek, 30 lůžek následné péče a 105 lůžek následné péče v Ryjicích a 10 lůžek následné péče DIOP Ryjice - JIP.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru