I v Krušných horách hrozí lavina! V lavinové rokli naměřili pět metrů sněhu
Nebezpečí číhá v různých roklích. Tato se nachází na Moldavě a je zde vysoká vrstva navátého sněhu. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Boží Dar – Myslíte si, že Krušné hory jsou lokalitou, kde vám při pohybu v přírodě nehrozí nebezpeční od padajících lavin? Omyl. I tady se najdou místa, kde se může sesunout nebezpečná vrstva sněhu.

Upozornila na to Horská služba na Božím Daru a Klínovci. Ta poslední lednový týden prováděla měření sněhu ve Velké lavinové rokli u Božího Daru. „Naměřili jsme bezmála 5m sněhu! I když Krušné hory nejsou tradiční lavinová oblast, pád malých lavin (jak už se již v minulosti ukázalo) není vyloučen. Při vstupu do prudkých svahů od 35 stupňů buďte velmi opatrní,“ varovali záchranáři na své facebookové stránce. Jedná se typicky o koryta potoků či různé rokle.

Během neděle předpovídají meteorologové i pro oblast Krušných hor další sněžení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru