Co nás čeká: Příval sněhu vystřídají mrazivé noci a sluneční paprsky
Můžeme se těšit i na sluníčko. Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Jak bylo avizováno, nedělní den na celé území našeho regionu přinesl vydatné sněžení, které i v nížinách skončilo xcentimetrovou sněhovou pokrývkou. Teploty se držely zlehka nad bodem mrazu, sníh byl proto mokrý a přilepil se ke všemu, k čemu mohl. Na horách, kde po celý den mrzlo, se zase množství nového sněhu pohybovalo v decimetrech. Aneb překrásná to panoramata, že?

Po víkendovém přívalu sněhu nás čekají mrazivé noci, přičemž ani přes den kdovíjak teplo nebude, čili i v nížinách bychom si chvíli mohli užít sněhu, kterého už v nejbližších dnech nepřibude. Zato slunečních paprsků ano.

V pondělí 4. února bude zpočátku, tím je míněno v noci a do určité míry také ráno, oblačno až zataženo, nicméně posléze dojde k rychlému ubývání oblačnosti, a to až na jasno. Ke změně dojde až ve večerních hodinách, kde se od západu až severozápadu zatáhne mraky středního a vysokého patra. A z těch nic vypadávat nebude. Nejvyšší odpolední teploty mezi -2 až 2 °C, ráno v minimu kolem -1 až -5 °C.

Úterý 5. února přijde s obdobným počasovým scénářem jako pondělí. Od půlnoci do přibližně 10. hodiny budou nebi vládnout oblaka středního a vysokého patra, spíše toho druhého, přičemž poté bude převážně jasno až skoro jasno, jen přechodně až polojasno/oblačno. Hledíte-li rádi na hvězdy, (pozdní) večer by Vám v tom bránit neměl. Srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty mezi -2 až 2 °C, ráno v minimu kolem -6 až -10 °C.

Ve středu 6. února jsou ve hře dvě varianty. Neutvoří-li se do východu slunce (oficiálně v 7:32, prakticky vzhledem ke kopcům a zástavbě o něco později) mlhy anebo nízká oblačnost, tak lze prakticky po celý den počítat s nekonečně modrou oblohou a slunečním třpytem. V opačném případě středa počasím příliš neoslní. Každopádně sněhové vločky vzduchem plachtit nebudou. Nejvyšší odpolední teploty mezi -3 až 1 °C, ráno v minimu kolem -6 až -10 °C (v případě brzkého zrodu nízké oblačnosti mařící radiační ochlazování o pár stupňů tepleji).

Ve čtvrtek to prozatím vypadá na v zásadě to samé – slunečno, pokud po obloze nezatouží ten bílošedý líný darebák jménem stratus (tj. nízká oblačnost), beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty zřejmě mezi -1 až 3 °C, ráno v minimu asi kolem -4 až -8 °C.

V následujících dnech by se dle slov dlouhodobější předpovědi mělo oteplit, heslem „lidé šílí – všude bílo!“ se tudíž únor očividně příliš dlouho řídit nebude. Do jara ale ještě času dost. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru