Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům. Policie radí, jak se účinně bránit zlodějům
Policisté procházejí rekreační lokalitu na Ústecku. Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje jsou zapojeni do nového celorepublikového projektu s názvem „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“.

„Projekt zaměřený na problematiku majetkové kriminality reaguje na nové trendy vloupání do obydlí. Přitom cíleně informuje o nových účinných způsobech ochrany majetku, o technickém a elektronickém zabezpečení a jeho vhodné kombinaci. Podstatným úkolem nového projektu je vzbudit u majitelů domů a bytů zodpovědnost k řádnému zabezpečení svého objektu. Nabádá také občany k větší pozornosti v bezprostředním okolí, např. všímat si pohybu podezřelých osob nebo vozidel,“ přibližuje mluvčí Policie ČR Alena Bartošová.

Hlavním nástrojem projektu je mobilní aplikace „Zabezpečte se“, která je dostupná ke stažení na Google Play nebo na App Store. Je určena široké veřejnosti a má poskytnout poradenství (informace, návody), jak zabezpečit svůj majetek.

Projekt zaměřený na problematiku majetkové kriminality realizuje Policie České republiky ve spolupráci s Ministerstvem vnitra České republiky.

0402kontrolychaty2

Psovodi se zapojili do kontrolní akce na Ústecku. Foto: Policie ČR

V rámci projektu se konala také další z preventivních akcí zaměřených na kontroly chat. Policisté se zaměřili na Ryjice na Ústecku. Zapojeni byli policisté z neštěmického obvodního oddělení a policejní psovodi. Společně procházeli a prohlíželi místa, která by mohla přilákat nezvané návštěvníky.

„Kontrolní akce v chatových oblastech probíhají nepravidelně v denní i noční dobu – a to zejména nyní v zimním období, kdy jsou chaty opuštěnější než v jiných ročních dobách. Právě toho mnohdy využívají zloději, kteří z objektů kradou vše, co se dá zpeněžit, případně zkonzumovat,“ dodává Alena Bartošová.


Počty krádeží vloupáním v Ústeckém kraji od roku 2014 do 2018:

  • 2014 - 4986
  • 2015 - 3126
  • 2016 - 2561
  • 2017 - 2277
  • 2018 - 1956

Pokud se v průběhu kontrol policisté setkají s majitelem nemovitosti, tak ho při zjištění nedostatečného zabezpečení objektu na nedostatky upozorní a poradí, jak si může majetek řádně ochránit. V případě podezření na cizí vniknutí policisté kontaktují majitele objektu.

Další informace o projektu jsou k dispozici na sociálních sítích a webových portálech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru